trešdiena, 2012. gada 7. marts

Gardā šokolāde

Kā minēju iepriekš, tad pēdējais žurnāla Ievas Virtuve numurs pašlaik ir topā manā virtuvē. No šī žurnāla piedāvātajām receptēm tapa šokolādes muss. Esmu šokoholiķe un no gabaliņa tumšās, rūgtās šokolādes nekad neatsakos :D Tādēļ nebija divu domu, ka šis šokolādes deserts ir kā domāts manām gastronomiskajām izvirtībām :)
Būs nepieciešams:
1,5 glāzes piena
6 ēd.k. cukura
3 lielas olas
3 ēd.k. cietes
250g šokolādes (manā gadījumā melnā šokolāde ar kakao saturu 72%)
250 ml saldā krējuma (35%)
4 ēd.k ruma vai brendija 1 ēd.k. šķīstošās kafijas pulvera (izmantoju vnk šķīstošo kafiju) (Recepte no Ievas Virtuve 08.02.2012  numura)
 Sākumā ir nepieciešams uzvārīt olu krēmu (man likās tas ir dikti sarežģīts process, bet izrādās viss ir samērā vienkārši). Sakarsētam pienam pievieno sakultas olas ar cukuru un kartupeļu cieti.

Tad nepārtraukti maisa, kamēr krēms sabiezē un tam klāt pievieno gabaliņos sadrupinātu šokolādi un rumu vai brendiju, šķistošo kafiju. Šo visu pasākumu maisa, kamēr šokolāde izkūst, kas notiek samērā ātri.
Tagad šo katliņu var likt maliņā, kamēr atdziest. Pa to laiku saputo saldo krējumu stingrās putās un kad šī šokolādes krēma masa ir atdzisusi iemaisa saputoto krējumu tajā.

Kad viss ir samaisīts, masu izliek trauciņos, kuros tiks pasniegts šis saldais un atdzesē. Masa atdziestot nedaudz sabiezē, paliek stingrāka. Un viss! Bezgala gardais saldais ēdiens ir gatavs! Ir taču vienkārši, vai ne? :)



 Šāds gardums tapa mūsmājās. Rotāts ar svaigu piparmētru lapiņu pazuda mūsu vēderos ļoti ātri! :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru